Burendag


Burendag vier je samen

Burendag is elk jaar op de vierde zaterdag in september. In 2023 is dat dus op 23 september. Burendag mag je dat hele weekeinde vieren, dus ook op 22 en 24 september. Het is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. 

Op Burendag willen wij zoveel mogelijk buren met elkaar in contact brengen. Waarom? Omdat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor de buurt.

Organiseer samen met je wijkbewoners of vrienden/sportmaten iets gezelligs met Burendag. Denk aan samen BBQ'en, koffie drinken, de buurt opknappen of opruimen. Vanuit het Oranjefonds is er een financiële bijdrage beschikbaar. Ga voor meer info en aanmelden naar de landelijke Burendag-site.

Vraag ondersteuning

Vragen of hulp & ondersteuning nodig bij het organiseren? Of wil je in aanmerking komen voor een gemeentelijke bijdrage voor jullie activiteiten? De wijkcoördinator van jouw wijk of de opbouwwerker denkt met je mee. Stuur een e-mail naar