Ontmoetingsplekken


Ontmoetingsplekken in Gorinchem

Gildenwijk

SamenÉen: 🏡  Samen een Gorinchem wil zonder drempels mensen die het iets harder nodig hebben ondersteunen door het leggen van contacten, verstrekken van gratis kleding en het bieden van een luisterend oor in een veilige omgeving.

Educatief Natuurcentrum: 🌳 Hier ontmoet je mens, dier en natuur. Ontdek de verbinding tussen ontmoeting, bewustwording en ontspanning. Duurzaamheid staat centraal, dus als je van groen houdt, ben je hier aan het juiste adres!

Stalkaarsen

Buurtkamer Stalkaarsen: 🏠 Stichting Stalkaarsen heeft tot doel het faciliteren en ondersteunen van initiatieven voor en door wijkbewoners. Op Dr. Hiemstralaan 77 is de buurtkamer waar ontmoetingen en activiteiten plaatsvinden. Stichting Stalkaarsen organiseert en doet o.a mee aan: - Senioreninloop (1 keer per maand) - Diverse landelijke actiedagen (NL doet, Natuurwerkdag, Burendag en Opschoondag) - Collecte Jantje Beton - Nieuwjaarsreceptie.

Haarwijk

Centraal Punt: 🌟 Meer dan een ontmoetingsplek! Gericht op de hele stad. Actieve deelname aan sociale, culturele, educatieve en sportieve activiteiten. Speciale aandacht voor jongeren. Kom langs en ontwikkel je talenten!

Wijkcentrum Rozenobel: 🏰 Rozenobel biedt activiteiten voor diverse doelgroepen. Meedoen met respect staat centraal. Sluit je aan bij deze beweging!

Lingewijk

Speeltuinvereniging Lingewijk: 🎉  Speeltuinvereniging Lingewijk is met ruim 3.350m2 één van de weinig overgebleven grote buitenspeeltuinen in de regio met 24 speeltoestellen en is het hele jaar geopend. De speeltuinvereniging is er voor en door de leden en organiseert sport en spel om beweging en het sociale karakter van de wijk te bevorderen.

Gemeenschapshuis De Bogerd: 🤝 Gemeenschapshuis De Bogerd is de huiskamer van de Lingewijk en richt zich op diverse leeftijdsgroepen. Voor een gezellig bakkie koffie, een biljartje of een potje jeu de boulen in de eigen achtertuin.

Binnenstad

De Aanlegsteiger: 🚢 Beheerd door Stichting Club en Buurthuiswerk Jeugdhaven Gorcum. Van peuteropvang tot sociaal-culturele activiteiten. Kom samen en ontmoet nieuwe mensen met diverse achtergronden!

ULO: 🎭 Een centrum voor cultuur, ondernemen en samenleving. Verbind je met anderen, ontwikkel jezelf op cultureel, educatief en ondernemend gebied. Ontdek de interactie en duurzame ontwikkeling!

Hoog Dalem

Brede school Dalemplein: 🏫 Geopend in 2022! Hier ontmoet je binnenkort nieuwe vrienden, ontwikkel je talenten en draag bij aan de levendige buurt!

Dalem

De Elzenhof: 🏢 Ontmoetingsplek voor diverse activiteiten. De gemeente verzorgt tijdelijk samen met maatschappelijke organisaties het beheer.

Brede scholen

In Gorinchem vind je 5 brede scholen: Gildenplein, IKC Merweplein, Schuttersplein, Lingeplein en sinds 10 januari 2022 ook Dalemplein. Ontdek educatie, cultuur en ontmoeting in één gebouw. Sluit je aan bij activiteiten voor kinderen, ouders en de buurt! 🌈