Waarom deze site


Door de maatregelen rondom het coronavirus is het niet vanzelfsprekend dat inwoners alles nog kunnen of mogen doen. Heeft u bijvoorbeeld hulp nodig bij het doen van boodschappen of het uitlaten van uw hond? Of heeft u zelf wat tijd over om anderen te helpen? Biedt u als ondernemer aangepaste diensten aan? Speciaal daarvoor is deze site bedoeld. 

Grote betrokkenheid
Er ontstaan gelukkig veel initiatieven in de wijken van Gorinchem en op social media. Het is goed om te zien dat inwoners zo betrokken zijn bij elkaar. Veel van onze vrijwilligers vallen echter zelf in de kwetsbare doelgroep, dus laten we ook samen proberen om juist deze doelgroep te ontzien.

Digitaal platform
We willen ook voorkomen dat er een wildgroei aan initiatieven ontstaat of dat vraag en aanbod elkaar mislopen. Juist nu is het belangrijk dat onze inwoners elkaar weten te vinden. Met dit in het achterhoofd, maakt de gemeente graag gebruik van de mogelijkheid om een platform te ondersteunen dat speciaal voor deze situatie is opgezet. Met deze site is er een centraal punt waar iedereen een hulpvraag kan plaatsen of een aanbod kan doen om mensen te helpen.

We realiseren ons dat niet iedereen digitaal vaardig is en dit platform weet te vinden. Daarom roepen we ook de omgeving van hulpvragers en hulpbieders op om hen te helpen. Weet u dat uw buurvrouw geholpen is als iemand haar boodschappen doet? Plaats dan haar vraag op de website.

Hulp nodig bij het plaatsen?
Het plaatsen van een bericht is eenvoudig en wijst zich vanzelf. Op deze pagina vind je uitleg met behulp van video's. Mocht het toch nog niet lukken, neem dan contact op via de e-mail: contact@samengorinchem.nl.

Samen zorgen we ervoor dat we op elkaar kunnen blijven rekenen en op elkaar blijven letten!

Team SamenGorinchem

Gemeente Gorinchem