Turkse muziek tijdens burendag: Tugrul Tekir

Natuurcentrum Gorinchem

Details

Zaterdag 23 september 2023 van 14:00 tot 16:00 uur
Afgelopen
Gijsbert van Andelpark 1, Gorinchem

Op 23 september komt Tugrul Tekir met medemuzikanten muziek maken uit de klassieke Turkse muziek en Turkse Kunstmuziek, ofwel Türk Sanat Müziği. In Turkije is dit de huidige benaming van een genre, waarvan de basis behoort tot aan het Verre Oosten in de 13e eeuw.
Turkse muziek kent bijzondere klanken, vanwege toonladders die bestaan uit unieke microtonen. Wij noemen dit een makam. We gaan een aantal muzikale stukken spelen, waarin deze makams voorkomen. Dit doen we met een Oud, een Nây en een Kudüm. De Oud is een snaarinstrument, een korte hals Luit zonder fretten. De Nây is een rietfluit, dus een blaasinstrument. De Kudüm bestaat uit twee drums en is daarmee een slaginstrument. 

En het blijft niet bij muziek alleen; er komt ook een Derwisj danser optreden!

Burendag wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd. Vandaar dat we deze voorstelling niet op de zondag, maar op de zaterdag geprogrammeerd hebben. Dit jaar is het burendag op 23 september, een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en iets doet voor elkaar en de buurt. 

Op burendag hopen wij de buurt te verwelkomen bij dit bijzondere muzikale optreden.


Hooibergvoorstelling Turkse muziek o.l.v.  Tugrul Tekir

Aanvang 14.00 uur

Entree: gratis (omdat het burendag is)

Aanmelden: / 0183-630911


Het culturele zomerprogramma wordt mogelijk gemaakt door financiële steun van de Gemeente Gorinchem, Rabobank Lek en Merwede en het Rivierenlandfonds.

Wijk
Binnenstad, Dalem, Gildenwijk, Haarwijk, Hoog-Dalem, Laag-Dalem, Lingewijk, Stalkaarsen, Wijdschild, Omstreken

Reacties

Over de organisator

Natuurcentrum Gorinchem
Natuurcentrum Gorinchem heeft nog niets over zichzelf geschreven.