Details

Zaterdag 18 maart 2023 van 11:00 tot 16:00 uur
Afgelopen
Dukatenplein 2, Gorinchem

Een gevarieerd programma voor jong en oud! 

“Proef de Lente!”


Binnen- en buitenactiviteiten voor het hele gezin tijdens “Proef de Lente!” bij Wijkcentrum Rozenobel op 18 maart 2023 van 11.00 – 16.00 uur.

Met het voorjaar in het zicht is een gevarieerd programma samengesteld voor jong en oud. Binnen de openingstijd zijn een aantal momenten in tijd vastgelegd: 

Van 11.00 – 13.00 uur klinkt er muziek van Ger van Veen

Van 13.00 – 15.00 uur verzorgt Trio Sfeer voor herkenbare en vrolijke melodieën 


Van 13.30 – 15.00 uur een (kinder-)activiteit met zaden en eetbare natuur door het Natuurcentrum

Van 14.00 – 16.00 uur komen er dieren op bezoek vanuit het Natuurcentrum


Van 14.30 – 15.30 uur wandelen we door de wijk met FitWalk Easy.


In beweging komen is mogelijk door materialen op te halen van SchoonGorinchem voor deelname aan de Nationale Opschoondag. Met knijper en handschoenen aansluiten bij de FitWalk Easy kan een goede start zijn.


Gedurende de dag is er ruimte om kennis te maken met de Ronnie Gardner Methode: “Zet het brein in beweging. Ritme van muziek wordt ingezet om geheugen, concentratie, coördinatie en balans te stimuleren.


Voor de kinderen is er een kleurplatenwedstrijd met mooie prijzen, die op een later tijdstip worden uitgereikt. Daarnaast kunnen ze takkenbeesten schilderen, wormen zoeken in het gras, “een koe melken” en is er een grabbelton. 


Voorjaarskleuren staan centraal bij bodypainting door IrgunaDesigns, waar modellen omgetoverd worden tot prachtige creaties.


Er is ruimte om rond te lopen, aan te sluiten bij een activiteit, een bezoek te brengen aan de informatiestands, te genieten van het gevarieerde aanbod en rustig iets te drinken en te eten. 


Emma Susan Fotografie is aanwezig om van de bezoekers een prachtige foto als herinnering te maken.


Met vrijwilligers en met ondersteuning van Gorcumse partnerorganisaties staan we klaar om u te verwelkomen!


!! voor verschillende onderdelen vragen we een kleine –   contante – bijdrage. De opbrengst van de dag komt geheel ten goede aan de slachtoffers van de hevige aardbevingen !!


Wijk
Binnenstad, Dalem, Gildenwijk, Haarwijk, Hoog-Dalem, Laag-Dalem, Lingewijk, Stalkaarsen, Wijdschild, Omstreken

Over de organisator

Wijkcentrum Rozenobel
Wijkcentrum Rozenobel is het centrale ontmoetingspunt in de Haarwijk. Het is de plek waar activiteiten voor verschillende doelgroepen uit...... Lees meer