De Gemeenschap - EURITMIE

Details

Dinsdag 6 december 2022 van 20:30 tot 23:55 uur
Afgelopen
Boerenstraat 11b, Gorinchem

De Gemeenschap in Theater Peeriscoop: ‘Verbaal en fysiek, poëtisch en banaal, toegankelijk en queer’

 

Kun je in vier dagen een ander worden dan wie je nu eenmaal bent? Valt egocentrisme af te leren? In EURITMIE - ‘Op zoek naar bevrijding in Bergen (NH)’ gaat De Gemeenschap op eigen wijze opzoek naar antwoorden. 

 

De Gemeenschap maakt eigenzinnig, actueel theater dat onze cultuur een (lach)spiegel voorhoudt. Verbaal en fysiek, poëtisch en banaal, toegankelijk en queer. En er wordt bewogen langs de lijnen der euritmie: een antroposofische danskunst die aan het begin van de vorige eeuw in het hart van het oude Europa is ontwikkeld.

 

Euritmische midweek-arrangement

 

Dendra, Chrissi, Sloes en Siebe Jan: ze willen allemaal werken aan zichzelf. En in het door Hedwig Goorhuis geleide beterlevencentrum Anthropos kan dat. Het draait daar om het vrouwelijk bewustzijn, ook als je een man bent. 

 

Was dit euritmische midweek-arrangement het geld waard dat het de deelnemers heeft gekost? Kun je in vier dagen een ander worden dan wie je nu eenmaal bent? Valt egocentrisme af te leren? En wat is dat eigenlijk: vrouwelijk?

 

De Theaterkrant schreef hierover: ,,Slimme satire over spiritueel welzijn. Het spelplezier spat ervan af en dat maakt Euritmie een feestje om naar de kijken.’’ 

 

Dit belooft wat! Beleeft u de voorstelling van De Gemeenschap 6 december met ons mee? Bestel uw kaartjes op www.peeriscoop.nl of via 0183-690022.

 

Voorstelling:                          De Gemeenschap - EURITMIE

Datum & Aanvang:                Dinsdag 6 december 20:30 uur

Tickets:                                   €19,50 incl. 2 consumpties               

 

Over de organisator

Theater Peeriscoop
Dit is het officiële account van Theater Peeriscoop. Bezoek onze website www.peeriscoop.nl voor onze meest actuele programmering. ... Lees meer