Details

Dinsdag 31 mei 2022 tussen 14:15 en 15:00
Afgelopen
Hoefslag 8
Gorinchem, Nederland

Op 31 mei a.s. is het zover: de officiële opening van de rookvrije Hoefslag.

Diezelfde dag is het wereld-niet-roken-dag. De GGD, gemeente en Youz willen samen met de leerlingen stil staan bij deze (grotendeels) rookvrije zone.

Rookvrije hoefslag

Even terugblikken… Ongeveer 2 jaar geleden heeft een van de scholen op de Hoefslag de gemeente benaderd over de wens om een rookvrije zone te creëren op het scholengebied rondom de Hoefslag. Naar aanleiding daarvan hebben er gesprekken plaatsgevonden met de scholen, de moskee en de sporthal. De gesprekken hebben uiteindelijk geresulteerd in het aanwijzen van een aantal rookzones (d.m.v. betonnen palen) en verder een geheel rookvrij gebied. De betrokkenen hebben samen de rookplekken aangewezen. Op 25 mei heeft een aantal leerlingen al hard gewerkt aan het beschilderen van een aantal betonnen palen.

Om 14:30 zal wethouder Joost v/d Geest aansluiten om de eerste betonpaal te onthullen. Dit zal zijn bij de betonpaal langs het fietspad tussen de Moskee en het sportveldje. De GGD zal aanwezig zijn om een video te maken.

De opening is vooral bedoeld voor leerlingen van de aanwezige scholen, maar andere geïnteresseerden zijn natuurlijk ook welkom!

 

Wijk
Haarwijk

Over de organisator

Gemeente Gorinchem - Samenleving
In Gorinchem doet iedereen er toe en kijken we actief naar elkaar om. Want samen maken we het verschil. Dus werken we aan een gezonde lee...... Lees meer