Details

Zaterdag 14 mei 2022 tussen 10:00 en 17:00
Afgelopen
Groenmarkt 1, Gorinchem
Terugkerende activiteit
Wekelijks op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag tot en met 13 juni 2022

De afgelopen jaren is veel onderzoek gedaan naar de Oude Hollandse Waterlinie (OHW) en de gebeurtenissen van 1672 en 1673. Dit heeft veel nieuwe verhalen, afbeeldingen en kaarten opgeleverd die verwerkt zijn in de expositie De Oude Hollandse Waterlinie 1672-2022. Met behulp van fraaie banners en een interactieve online omgeving die via touchscreens te zien is worden zowel de algemene als de lokale geschiedenis van de OHW getoond. 

De tweede expositie belicht een bijzonder fenomeen van de oorlog: de bespeling van de publieke opinie. In de expositie Oorlogspropaganda: 1672-2022 wordt aan de hand van voorbeelden uit ruim drie eeuwen Nederlandse geschiedenis gedemonstreerd hoe belanghebbenden trachtten de publieke opinie over militaire conflicten te beïnvloeden met prenten, pamfletten en posters. Door de gebeurtenissen van 1672 en 1673 te spiegelen aan latere perioden wordt de geschiedenis toegankelijk en vergroten we de belangstelling voor de periode waarin de OHW werd gebruikt.

Wijk
Binnenstad, Dalem, Gildenwijk, Haarwijk, Hoog-Dalem, Laag-Dalem, Lingewijk, Stalkaarsen, Wijdschild, Omstreken

Over de organisator

Bibliotheek AanZet Gorinchem
De bibliotheek in Gorinchem is een plek waar je je welkom voelt ongeacht leeftijd, afkomst en achtergrond en waar je je kunt vinden in verhalen, ontwikkeling en inspiratie. ... Lees meer