Senioren Atelier Gorinchem in de Bibliotheek

Details

Donderdag 19 mei 2022 van 10:00 tot 12:00 uur
Afgelopen
Groenmarkt 1, Gorinchem
Terugkerende activiteit
Wekelijks op donderdag tot en met 28 juli 2022

Atelier Gorinchem op donderdag in de Bibliotheek Aanzet

De gevarieerde creatieve kunstlessen van het Senioren Atelier Gorinchem worden op donderdagochtend in de Bibliotheek Aanzet in de binnenstad van Gorinchem gegeven. 

De lesblokken bestaan steeds uit zes opeenvolgende lessen. In een lesblok van zes opeenvolgende weken maken de cursisten kennis met een verschillende creatieve technieken. Aan het begin van ieder lesblok bepalen de deelnemers samen wat ze gaan doen. Een overzicht van de lesdata staat altijd op de website www.ateliergorinchem.nl bij info over Senioren Atelier.

Na een introductie van de techniek en voorbeelden van de kunstwerken die diverse kunstenaars maken gaan de deelnemers aan de slag. Ze maken een ontwerp om zelf uit te voeren. Voor velen is het werken met creatieve technieken een verrassing; het actief bezig zijn met ontwerp, potlood, verf en papier zorgt haast vanzelf voor bijzondere resultaten. Samen met de cursisten bepalen we de inhoud van het lesprogramma. Er is ruimte voor inbreng van eigen ideeën. Wie liever individueel verder wil werken aan een kunstwerk krijgt daarbij natuurlijk begeleiding. Ervaring is niet nodig.

De kosten voor het lesblok van 6 lessen bedragen € 75. Daarbij komt per les een klein bedrag aan materialen (ongeveer € 2,50) dit hangt af van de techniek en het persoonlijk verbruik. Wie eigen materiaal heeft neemt dit natuurlijk mee. U krijgt per les een overzicht van de benodigde materialen voor de volgende les.

De workshop wordt georganiseerd door Atelier Gorinchem. Kunstvakdocent en beeldend kunstenaar Marleen van Zwienen geeft de lessen. Zij combineert in haar eigen werk glas en textiel combineert met o.a. druktechnieken. 

Lestijden: donderdag van 10.00 tot 12.00. U kunt elke week instappen in een lesblok en betaalt dan de resterende weken. U hoeft dus niet te wachten tot er een nieuw lesblok start. De lesblokken bestaan uit zes lessen. Deelname is per lesblok.

Locatie: Bibliotheek Aanzet, Groenmarkt 1, Gorinchem.

Inschrijven via www.ateliergorinchem.nl  

Meer informatie Atelier Gorinchem 06 55962895 of  

 

Wijk
Binnenstad, Dalem, Gildenwijk, Haarwijk, Hoog-Dalem, Laag-Dalem, Lingewijk, Stalkaarsen, Wijdschild, Omstreken

Over de organisator

Marleen van Zwienen
Marleen heeft nog niets over zichzelf geschreven.