Wij...doorbreken de cirkel van geweld

samen1gorinchem

Details

Woensdag 13 oktober 2021 van 11:00 tot 13:00 uur
Afgelopen
Buiten de Waterpoort
Gorinchem, Nederland

Buiten-expositie Wij…doorbreken de cirkel van geweld


Maandag 11 oktober is de buiten-expositie Wij …doorbreken de cirkel van geweld geopend door wethouder Kraaijeveld bij Buiten de Waterpoort. Deze landelijk rondreizende tentoonstelling toont 30 krachtige portretten van mensen die in staat waren om de cirkel van geweld waarin ze gevangen zaten te doorbreken. Het is van belang om de signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling te herkennen en met die signalen iets te doen. Alleen op die manier kunnen slachtoffers en betrokkenen de cirkel van geweld doorbreken. Kom langs en bezoek de indrukwekkende expositie. Deze is tot en met 8 november te zien bij Buiten de Waterpoort.


Veilig voelen

Wethouder Kraaijeveld gaf voorafgaand aan de openingshandeling aan dat iedereen veilig moet kunnen meedoen in onze samenleving. Veilig opgroeien, veilige relaties aangaan, veilig over straat lopen, je veilig voelen om jezelf te kunnen zijn. Helaas is dit voor te veel mensen niet vanzelfsprekend. Huiselijk geweld, waaronder kindermishandeling en seksueel geweld, is de meest voorkomende vorm van geweld in Nederland. Het komt in alle lagen van onze bevolking voor. Ieder jaar zijn in Nederland 200.000 volwassenen en 119.000 kinderen hiervan slachtoffer. Samen één vraagt samen met gemeente Gorinchem en organisatie Veilig Thuis aandacht voor huiselijk geweld en kindermishandeling en wil dit bespreekbaar maken. Huiselijk geweld en kindermishandeling moet stoppen.


Vragen stellen Samen één Gorinchem is op woensdag 13 oktober 2021 en vrijdag 15 oktober 2021 van 11.00 uur tot 13.00 uur aanwezig bij de buiten-expositie. Bezoekers kunnen dan vragen stellen over huiselijk geweld, de expositie en zonodig tips en advies krijgen.


Talking circle

Samen één verzorgt op woensdag 3 november 2021 van 10.00 tot 12.00 uur een zogenaamde Talking circle. In een veilige omgeving, onder professionele begeleiding en met andere lotgenoten kunnen deelnemers hun eigen verhaal delen en luisteren naar anderen. Heb je interesse om deel te nemen? Aanmelden kan via



Achtergronden

De expositie WIJ…doorbreken de cirkel van geweld is tot stand gekomen dankzij een samenwerking

tussen het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het landelijke programma Geweld hoort nergens thuis en de regio Zuid-Holland Zuid en is gemaakt door de stichting Open Mind. De stichting brengt maatschappelijk moeilijke onderwerpen onder de aandacht bij het grote publiek.

Gorinchem is de eerste stad in de regio waar de landelijk rondreizende expositie te zien is. In Gorinchem werkt gemeente Gorinchem samen met regionale en lokale organisaties zoals Samen één om huiselijk geweld en kindermishandeling te voorkomen. Op de website van gemeente Gorinchem zijn ook contactgegevens te vinden van organisaties waar u terecht kunt bij (een vermoeden van) huiselijk geweld of kindermishandeling.

Wijk
Binnenstad, Dalem, Gildenwijk, Haarwijk, Hoog-Dalem, Laag-Dalem, Lingewijk, Stalkaarsen, Wijdschild, Omstreken

Over de organisator

samen1gorinchem
Wie is Samen één GorinchemBij Samen één gaat het om een gezamenlijk, georganiseerd initiatief van burgers. Het doel is het inzetten van d...... Lees meer