Koffie met ... een gast ... met op 2 november Vicky Bergman

Wijkcentrum Rozenobel

Details

Dinsdag 2 november 2021 van 20:00 tot 22:00 uur
Afgelopen
Dukatenplein 2, Gorinchem

Deze week is te gast : Vicky Bergman - met haar boek : "Doorbroken taboes" !


Vicky Bergman maakt in haar jeugd seksueel misbruik, extreem geweld, ontvoering en een sekte mee. Ze vindt het belangrijk dat mensen die vastzitten in bepaalde situaties weten dat er altijd een uitweg is. Ze heeft geleerd om haar eigen grootste vriend te zijn.

Ze vonden mij ‘raar’, ik hoorde stemmen ik dissocieerde. Ik splitste mij in meerdere personen en had inmiddels zes alters ontwikkeld. Natuurlijk vonden ze mij ‘raar’. Ik vond mijzelf ook raar.

Angstig om naar buiten te gaan, angstig om te praten want als ik iets zei, dan wilden ze het niet horen… Vol schuld en angst verstopte ik mij en leefde ik een leven samen met mijn alters.

Mijn herstel begon toen iemand mij vroeg: ”Vicky wat wil jij?”

Ik had al jaren een wens om mijn verhaal te vertellen. Ik wist dat er vele mensen, net zoals ik, worstelden met deze kwetsbaarheden, oftewel diversiteit.

Mensen lachten mij uit…

Maar wensen komen uit, als je gelooft in jezelf, als je volhoudt en doorzet

Ik kan nu zeggen: ik heb mij lief

Vicky Bergman is een stem voor mensen met trauma en DIS. Vicky is ambassadeur bij Vereniging van Ervaringsdeskundigen, stichting ‘Project Speak now’ en ‘Mee/Vivenz’. Ze heeft een burgerinitiatief opgezet: Samen één Gorinchem. 

Vicky heeft ook een boek over haar ervaringen geschreven: ‘Doorbroken taboes’ (door Lana B).

Aanmelden voor het bijwonen van de avond via  of 06-18133489


Samen koffie drinken, mensen ontmoeten en nieuwe kennis opdoen: dat is Koffie met ... in het kort. Dus kom en laat je verrassen door interessante presentaties en sprekers. Elke keer staat er een ander onderwerp centraal. Dit varieert van lokale geschiedenis, beroepen, vrijwilligerswerk en levensverhalen. Het onderwerp en de spreker vindt u telkens onder deze inleiding. Na afloop praten we na en wisselen we ervaringen uit.


Wijk
Binnenstad, Dalem, Gildenwijk, Haarwijk, Hoog-Dalem, Laag-Dalem, Lingewijk, Stalkaarsen, Wijdschild, Omstreken

Over de organisator

Wijkcentrum Rozenobel
Wijkcentrum Rozenobel is het centrale ontmoetingspunt in de Haarwijk. Het is de plek waar activiteiten voor verschillende doelgroepen uit...... Lees meer