Molensteenkragen in de etalage

Details
Dinsdag 15 juni 2021 tussen 00:00 en 23:59
Afgelopen
Arkelstraat
Gorinchem, Nederland
Terugkerende activiteit
Dagelijks tot en met 30 juni 2021

IkToon Gorinchem 2021 - Kunst voor het raam in juni

Hugo de Groot jaar

Cursisten van Jeugdatelier Gorinchem maken kunstwerken voor de bijzondere etalage expositie in de binnenstad met het jaarthema ‘molensteenkragen’ van IkToon Gorinchem in dit Hugo de Groot jaar 2021. De expositie is de hele maand juni te bekijken.

Zo’n 400 jaar geleden, toen Hugo de Groot leefde, was de molensteenkraag enorm in de mode. Een molensteenkraag was in die tijd niet voor iedereen weggelegd, je moest er rijk voor zijn. Het was een dure kraag die speciaal met de hand werd gemaakt en die bewerkelijk in onderhoud en schoonmaken was. Er waren zelf speciale strijkijzertjes voor om de ronde bochten mooi strak en glad te krijgen, een soort krultangen.

Iedere cursist heeft met een textieltechniek gewerkt. Zo zijn er genaaide en gehaakte kragen gemaakt. En passend bij de leeftijd hebben ze een knuffel of pop aangekleed. Voor sommige deelnemers is het moeilijk om de knuffel een paar weken te moeten missen. Met pijn doen ze er even afstand van om ze aan iedereen te kunnen tonen op deze bijzondere expositie. De molensteenkragen van het Jeugdatelier zijn te vinden in de Gasthuisstraat 53a in de speelgoedwinkel Top1Toys en in de etalage van Arkelstraat 4 bij Duifhuizen tassen.

Meer info bij: www.ateliergorinchem.nl 

Wijk
Binnenstad
Over de organisator
Marleen van Zwienen
Marleen heeft nog niets over zichzelf geschreven.