De geheimzinnige vondst van de melkflessen

Details
Zaterdag 12 juni 2021 tussen 10:00 en 17:00
Afgelopen
Groenmarkt 1, Gorinchem
Terugkerende activiteit
Dagelijks tot en met 20 juni 2021

Bekijk de expositie over de geheimzinnige vondst van de melkflessen in de Bibliotheek Aanzet in Gorinchem. Eindelijk is de Bibliotheek Aanzet weer open en kunnen de werken die tijdens de lessen cultuureducatie op basisschool CBS de Tamboerijn en Daltonschool De Poorter in Gorinchem met het erfgoedproject van Jeugdatelier Gorinchem werden gemaakt worden bewonderd.

 

In oktober 2018 kreeg kunstvakdocent Marleen van Zwienen de tip dat er in de binnenstad van Gorinchem in de kelder van het voormalige melklaboratorium aan de Smakheul een grote hoeveelheid lege oude melkflessen lag. Dit pand van Joe en Linda, de eigenaren van Chinees Restaurant de Mandarijn, bewaakt een mooi stukje van het Gorcumse verleden. Met hun toestemming konden de flessen voor dit erfgoedproject worden gebruikt. De vondst werd het boeiende begin van een speurtocht door de geschiedenis. Wat onderzochten ze daar in het laboratorium en waar kwam die melk vandaan?

 

De leerlingen van groep 5 en 6 hebben na een les over de geschiedenis van de melkproductie in Gorinchem elk een tekening of verhaaltje in hun melkfles gestopt. Met daarin een herinnering aan vroeger of een blik op de toekomst. De afgesloten flessen (eigenlijk zijn het tijdcapsules geworden) zijn te bewonderen op deze expositie.

 

De expositie in de Bibliotheek Aanzet is te bezoeken tijdens de openingstijden en duurt van 20 mei 2021 tot 30 juni 2021. Zo is tijdens de maand van de amateurkunst IkToon deze expositie de hele maand juni te zien.

 

Geïnteresseerd in deze les voor uw school? De les staat op de Culturele Menukaart en is bedoeld voor de middenbouw van het basisonderwijs.

 

Marleen van Zwienen Jeugdatelier Gorinchem 

Bel of mail voor meer info over deze erfgoed- en cultuurles

06 55962895 /       

 

 

Wijk
Binnenstad
Over de organisator
Marleen van Zwienen
Marleen heeft nog niets over zichzelf geschreven.